Besibaigiant voveraičių sezonui vienas dubenėlis sriubos vistik spėjo papulti i kadrą.
Ta proga trumpai receptukas:
Reikės:
Gero litro voveraičių
Didesnio svogūno
Poros morkų
4-5 bulvių
Pakelio lydyto sūrelio
Drusko, krapų
Gaminimo procesas lengvai nuspėjamas :) Voveraites išsivalom. Didesnes pasmulkinam. Keptuvėj su truputėliu riebalų pakepinam svogūna iki skaidrumo. Sudedam tarkuotas morkas ir smulkintas voveraites. Gerai apkepinam, kol issiskirs sulčių. Tada viską i puodą su pasūdytu vandeniu ir kubeliais pjaustytom bulvėm. Verdam kol bulvės suminkštėja. Tada sudedam sūrelį ir dar maišant paverdam kol jis visiškai issilydo. Galima ragauti. Labai tinka švieži (ar šaldyti) krapai. Kad suvirę neprarastų skonio ir aromato geriau barstyti sau i dubenėlį. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą