2009 m. spalio 9 d., penktadienis

Kiaušinienė su pomidorais

Viena iš dienų kai galva tuščia, o valgyt reikia. Kiaušinienė mūsų namuose jau seniai nėra vien tik pusryčių maistas. Ir šįkart tai buvo išeitis:

Omletas su pomidorais ir sūriu



Reikės:


Kiaušinių, miltų, pieno, pomidorų, sviesto, aliejaus, sūrio, druskos, pipiriukų, baliziko

Ant trupučio aliejaus ir sviesto pakepinti papjaustytus pomidorus. Sviestas duoda skonio, aliejus neleidžia taip greitai prisvilti. Pasūdom, papipirinam. Kol kepa išsiplakam kiaušinius. Į plakinį pilam pieno, dedam miltų. Specialiai nerašau kiek ko, nes tai priklauso nuo to kokį omletą mėgstat. Mūsų šeimynėlė visada balsuoja už tvirtą, sausesnį omletą, kurį lengva pasmeigti šakute, todėl 5 kiaušiniams pilu maždaug stiklinę pieno ir dedu 4 šaukštus miltų. Pomidorams apkepus ant jų atsargiai atsargiai supilti plakinį ir apibarsčius tarkuotu lydytu sūriu uždengti. Primažinam karštį ir stebim, kad viršus jau būtų iškepęs, o apačia dar neprikepus. Kaip visada prie pomidorų tinka bazilikas. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą